Головна\Події\Книжковий ринок

Події

18.08.2010|23:49|Буквоїд

Діана Клочко: Я буду позиватися до «Граней-Т»

«Буквоїд» отримав відповідь Діани Клочко щодо звільнення її з посади шеф-редактора видавництва «Грані-Т».

Топ-книги від Yakaboo
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры

Шановні колеги! 

Багато хто з Вас був ознайомлений з офіційним повідомленням про моє звільнення, розміщеним на сайті видавництва «Грані-Т», надісланим Вам Видавництвом також засобами електронної пошти. У зазначеному повідомленні адміністрацією Видавництва, зокрема, було вказано те, що моє звільнення з посади мотивовано неможливістю поєднувати роботу на посаді Головного редактора Видавництва з написанням роману про кохання. Більш того, у відповідь на безліч дзвінків від Вас керівництво дотримувалось лінії, взятої раніше у зазначеному офіційному повідомленні.

Проте, я хочу заперечити інформацію, розповсюджувану Видавництвом, та повідомити Вас про те, що розірвання трудового договору між мною та Видавництвом відбулося за ініціативою роботодавця, тобто Видавництва, та, як зазначено у відповідному наказі про звільнення, роботодавець мотивував звільнення мене з посади Головного редактора численними «прогулами без поважних причин».

Ані інформація про те, що я вирішила покинути роботу Головним редактором Видавництва, оскільки працюю над якимось романом про кохання, ані інформація про те, що з мого боку мали місце якісь прогули, не є достовірною. Жодного разу за увесь час моєї роботи у Видавництві я не порушувала трудової дисципліни, і жодного разу з боку керівництва Видавництва мені не було висунуто жодної претензії стосовно якості моєї роботи або недотримання трудової дисципліни. Про відсутність будь-яких підстав для звільнення свідчить також те, що на мій запит про надання документальних підтверджень зазначених керівництвом «прогулів» мені не було надано жодного такого документу, а лишень було сказано, що усі документи будуть надані тільки судові.

Більш того, я хотіла б зазначити, що таким дивним чином було звільнено не лише мене, а і мого сина – Клочка Антона Леонідовича, який з листопаду 2007 року працював на посаді дизайнера-макетувальника, і якому, до речі, перед звільненням керівництвом Видавництва було запропоновано подати заяву про звільнення за власним бажанням.

Усі ці обставини, разом з тим, як саме було проведено звільнення – у загальному приміщенні офісу Видавництва, у присутності великої кількості співробітників, із підганянням та численними порушеннями процедури застосування санкцій за порушення трудової дисципліни, встановленої чинним законодавством про працю, - свідчать лише про те, що з боку адміністрації Видавництва стосовно мене та моєї сім’ї було вчинено неправомірні дії з метою вижити мене з посади. При цьому, причини такого ставлення, враховуючи численні здобутки, принесені Видавництву за моєю участю у період перебування на посаді Головного редактора Видавництва, залишились мені невідомими. Також варто відзначити, що під час процедури звільнення мені повернули не усі мої особисті речі. Зокрема, мені не було передано мої нагороди, серед яких і державна нагорода, а також декілька грамот, чим Відповідач порушив також моє право власності на зазначені предмети.

Зважаючи на зазначене, бажаючи відновити свої порушені права, у тому числі право на працю, гарантоване Основним законом держави Україна – Конституцією, – я маю намір у найближчий час подати відповідний позов до суду.

Також я роздумую про те, що стоїть за реченням інформаційного повідомлення видавництва - „Колектив видавництва знайомий із сюжетом майбутнього роману і буде з нетерпінням чекати виходу книги”, якщо я не надавала нікому у видавництві – ані адміністрації, ані  працівникам - жодного фрагменту чи цілісного твору, створеного мною, як і права на його оприлюднення? Чи це може означати, що співробітникам видавництва наданий якийсь текст, який приписано мені, і вони погоджуються, що він створений мною без мого авторського підпису? Як така протизаконна практика можлива у видавництві, і чому вона має бути колективно підтверджена тими, в основі діяльності котрих є щоденне підтвердження авторського права?

Я вважаю, що таке кричуще неспівпадіння задекларованих для громадськості і реально сповідуваних принципів ставлення до працівників не може бути нормою для видавництва. Я вважаю, що свавільне порушення прав людини не сумісне з місцем, де створюються книжки, які апелюють до геть інших гуманітарних цінностей. Я вважаю, що для тих, хто причетний до створення інтелектуального простору, не може бути притаманний стиль використання натяків і облудливої інформації.

Я щиро сподіваюсь на об’єктивність судового розгляду в нашій країні та буду інформувати вас про результати судового розгляду після їх отримання. 

Діана Клочко

Додаткові матеріали

16.08.2010|12:00|Події
Діана Клочко залишила посаду шеф-редактора видавництва «Грані-Т»
28.12.2009|07:18|Події
Діана Клочко: Для українського книжкового ринку 2009 рік був майже провальним
Роман про кохання чи систематичні прогули?
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

1 2 3 4
22 серпня 2010, 14:32|UA:
Жінка:
Про що це Ви? Яке кохання? Вона люто ненавидить чоловіків і належить до клану феміністок.
22 серпня 2010, 13:20|Інга:
Написала ставлення "до російської мови".. Дрібниці які, а просто взагалі вороже ставлення до усіх. Навіщо ж так
22 серпня 2010, 13:04|Інга:
Дуже засмучує тон, в якому ведеться дискусія, а також вороже ставлення до російської мови.
З боку пані Діани особисто я бачила лише розуміння, людяність і доброзичливість і якраз позитивне мислення.
Навіть якби те, у чому звинувачують її, було правдою, у що я не вірю, ніхто не має права так повестися з людиною, ким би вона не була. Хіба не може бути прозорих відносин без натяків і принижень? Важко існувати у атмосфері натяків (у тому сенсі, в якому тут розуміють).
22 серпня 2010, 06:43|P.S.:
Знаючи залізну леді Ді особисто, підтримую Сікорський:
"Їй надали можливість сберегти обличчя і тому обійшлися натяками. Але коли хоче до суду, будь ласка. Усю правду почує." Шкода, що вона сама цей бруд винесла та кинула себе на смітник людського суду, а тепер ще й жаліється. Двох шансів не буває.
22 серпня 2010, 05:18|ВИДАВЕЦЬ:
Як то кажуть: "Без осанки конь-корова!". Ось і покажіть чого ви варті без видавництва, без грошей тих самих ОЛІГАРХІВ. Спробуйте, як це воно, за свої кровні видавати, тоді й бунт на кораблі виглядатиме гідно з вашого боку. А то ми всі не знаємо, як отримують "Заслужених" і за які такі "заслуги" перед Вітчизною. Наш світ такий маленький. Всі все і про всіх знають. Посоромились би вже, на весь світ кричати, які ви "Заслежуні". До речі, а де ви видаватимете свій романчик? Невже так швидко нового олігарха знайшли, чи стільки "заробили" за роки непотужньої "Заслуженої" праці?
22 серпня 2010, 03:47|ГЕТЬ!:
Чи й не новина! Диму без вогню не буває. Взагалі, попахІваЄт і попіхіваЄт дешевим піаром. Якщо всі претенденти на роботу шукатимуть ії в такий спосіб, то Інтернет просто вибухне. "Буквоїд" що вже перетворився на сайт ЖЕЛТОРОТИКОВ? Всім ГЕТЬ! на сайти працевлаштування!
22 серпня 2010, 03:31|КДБ:
Spacer:
Розкажіть, хто читав книгу «КҐБ та інші...», яке відношення вона має до цього скандалу? У книзі, що відкриті таємні архіви КДБ? Де її можна купити і скільки вона коштує? І чи взагалі її варто купувати? Дякую.
22 серпня 2010, 02:46|Жінка:
Закохана жінка, здатна на все. Але гідних чоловіків з кожним днем все менше і менше. Частіше вони маскуються під ГІДНИХ! А ми за ними і у вогонь і у воду. Розіб'ють серце, влізуть в нього, як змії, напаскудять і знай, як звали. Хочеться вірити, що Ваш - першосортний. Хай Вам повезе в коханні. Буду чекати на Вашу книжку. Успіхів!
21 серпня 2010, 21:26|Тамара:
У Дианы всегда был добросовестный и внимательный подход к каждой книге, автору, художнику. Редкий человек, который дал шанс многим талантливым людям самовыразиться среди непроходимых дебрей попсы и безразличия царящих в большинстве отечественных издательств.
21 серпня 2010, 19:33|Irene:
УСІМ: Ну мы и ВАШИХ ИМЕН НЕ ВИДИМ - защитники издательства! Готовтесь предстать перед судом - это для вас неизбежно.
1 2 3 4
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»