Головна\Події\Рейтинг

Події

15.06.2010|07:53|Буквоїд

Топ-10 червня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у червні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.

Топ-книги від Yakaboo
  • Робин Шарма. Монах, который продал свой "Феррари"
  • Джон Грэй. Мужчины с Марса, женщины с Венеры


Євгеній Гришковець. «А…а»


В Америці є хмарочоси, Голлівуд, Білий дім і є самотні ковбої, Том Сойєр, дівчинка Еллі, Елвіс і Мерілін. У нас є дуже багато міфів та уявлень, які ніяк не вкладаються в просто державу із часовими поясами, квадратними кілометрами, політичним та економічним устроєм.

Ця книга про спроби зібрати усі наші міфи і уявлення про Америку. Про відлуння якоїсь реальної Америки, про ті багаторазові її відображення, які увійшли в наше життя ще раніше, ніж ми дізналися про існування такої країни. Країни, що створювала і створює міфи і справжні казки, давно перетворилася на нашу власну Америку, ще тоді, коли ми вперше читали Марка Твена та Фенімора Купера.

Купити книжку у інтернет-крамниці Yakaboo



Мюріель Барберрі. «Елегантність їжачихи»


Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 

Купити книжку у інтернет-крамниці Yakaboo


 

Ольга Берггольц. «Ольга. Заборонений щоденник»

Ольгу Берггольц називали «ленінградською Мадонною», вона була «голосом Міста» майже всі 900 блокадних днів. «У історії Ленінградської епопеї вона стала символом, втіленням героїзму блокадної трагедії. Її шанували, як шанують блаженних, святих» (Д. Гранін). За щоденником, прозою та віршами О. Берггольц, можна простежити не лише перипетії долі поета, а й зрозуміти, що відбувалося з СРСР у довоєнні, воєнні та повоєнні роки.

Берггольц — поет величезної ліричної та громадянської сили. Своєю долею вона дає неймовірний приклад патріотизму - поняття, так дискредитованого в наш час.
До сторіччя поета видавництво «Азбука» підготувало книгу «Ольга. Заборонений щоденник», до якої увійшли щоденники 1939-1949 років, листи, уривки з другої, так і не дописаної частини книги «Денні зірки», вибрані поезії та поеми, а також вперше представлені матеріали слідчої справи О. Берггольц (1938-1939), що вважалися загубленими і стали доступнимиі лише восени 2009 року.



Олена Чижова. «
Час жінок»

Олена Чижова — корінна мешканка Санкт-Петербургу, автор п´яти романів.

Пітерська тема — постійна величина її прози, яка визначає і психологію, і характери героїв. Точніше — героїнь, бо Чижова віддає перевагу жіночим характерам, жіночим долям.
Два її романи — «Лавра» і «Злочинниця» — увійшли до шорт-листу премії «Російський Букер», останній — «Час жінок» — був удостоєний цієї престижної нагороди.

Доля головної героїні роману  —  свого роду іронічний парафраз на тему фільму «Москва сльозам не вірить». Тиху лімітчицю Антоніну спокушає пітерський «стиляга», вона народжує від нього дочку і незабаром помирає, довіривши дівчинку трьом пітерським бабцям «з колишніх», сусідкам по комунальній квартирі, — Аріадні, Гликерії і Євдокії. Про них, про «те» життя і веде розповідь донька героїні, художниця...

Купити книжку у інтернет-крамниці Yakaboo

 

Титанія Харді. «Лабіринт троянди» 

Упродовж багатьох поколінь у родині Стаффордів від матері до дочки передавалися старовинний лист пергаменту із загадковим текстом і простий срібний ключик. Але в Діани Стаффорд не було доньки, і вона заповіла безцінні речі своєму молодшому синові з дивним напуттям: «Віллу, коли він стане не таким, який він зараз» ... Прагнучи розгадати таємний сенс спадщини, Вілл відправляється до Європи. Неймовірним чином ці пошуки пов´язують його з долею Люсі Кінг, яку очікує складна операція на серці. Але чи допоможе дівчина розгадати багатовікову таємницю? І хто, крім Вілла, прагне осягнути істину в самому серці Лабіринту троянди?

Придбати книгу у інтернет-крамниці Yakaboo


 

Стіг Ларссон
. «Дівчина, яка грала з вогнем»

Друга книга з циклу MILLENNIUM — суперпопулярної в усьому світі трилогії шведського письменника Стіга Ларссона

Пізно ввечері у своїй квартирі застрелено журналіста та його подругу —  людей, які вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь зі Східної Європи. Серед клієнтів цього бізнесу помічені представники владних структур. Отже, цілком зрозуміло, яким колам була вигідна смерть цих двох.
Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег та друзів і раптом дізнається, що у вбивстві підозрюють його давню знайому Лісбет Саландер, найдивнішу дівчину у світі, схильну грати з вогнем — наприклад, заливати його бензином. У Швеції триває полювання на «вбивцю-Психопатку», але Лісбет не боїться кинути виклик будь-кому —  і мафії, і громадськими структурам, і самій смерті.

Придбати книгу у інтернет-крамниці Yakaboo


 

Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка.


Придбати книгу у інтернет-крамниці Yakaboo




Райчел Мід
. «Академія вампірів. Книга 4. Криваві обіцянки»

Удар за ударом наносять по Академії вампірів безжальні стрігої, одвічні вороги вампірського роду. Остання атака стала найкривавішою за всю історію школи, вона забрала життя багатьох учнів і вчителів. Але найстрашніше — стрігої забрали з собою полонених, а серед них — Дмитра, найдорожчу людину для Рози, подруги і охоронця принцеси Лісси. Роза, відправляється в далеку подорож, щоб відшукати свого коханого і помститися викрадачам..

Купити книжку у інтернет-крамниці Yakaboo

 

Леннарт Дальгрен. «Всупереч абсурду. Як я підкоряв Росію, а вона – мене»

Ця книга — спогади людини, яка відкривала перші магазини Ікеа в Росії. Леннарт Дальгрен був призначений генеральним директором російського підрозділу Ікеа у 1998 році, коли мало хто в Росії чув назву цієї компанії. Йому належало непросте рішення — продовжити  розвивати бізнес, незважаючи на кризу 1998 року. І відтоді, особливо в перші роки він кожен день стикався з протидією російської бюрократичної машини, безглуздої і нещадної. Але всупереч часом абсурдного протистояння Леннарту Дальгрену вдалося досягти вражаючих результатів. У своїх спогадах він не обмежується хронологією боротьби з московськими та підмосковними можновладцями найвищого рівня, не соромлячись називати імена і висловлювати власну, часом досить неприємну інтерпретацію подій.


 

Кирило Бенедіктов. «Блокада 2. Книга 2. Тінь Зігфріда»

Елітна команда диверсантів Третього Рейху проникає в блокадний Ленінград, щоб вивезти звідти артефакти, знайдені Львом Гумільовим в одній з Чорних Веж. За успіх операції відповідає оберштурмбанфюрер СС Ервін Гегель, що виконує особисте завдання Гітлера. У пошуках предметів диверсантам повинен допомогти агент німецької розвідки Раухер, що працює в СРСР під прикриттям з 1936 року. Завдання ускладнюється тим, що зв´язок з агентом втрачений: відомо тільки ім´я, під яким він жив у Ленінграді до війни ...

Водночас група спеціального призначення, сформована з бійців Червоної Армії, які володіють надзвичайними здібностями, готується до зухвалої вилазки до ставки фюрера під Вінницею. Командиром групи призначено офіцера Жерома, який служив колись у французькому іноземному легіоні.

Тим часом колишній ЗК Лев Гумільов і капітан держбезпеки Олександр Шибанов стають непримиренними суперниками в боротьбі за кохання сержанта медслужби Каті Серебрякової. І настає час, коли їхнє суперництво ставить під удар ретельно розроблену операцію радянської розвідки...

Купити книжку у інтернет-крамниці Yakaboo

Додаткові матеріали

17.05.2010|13:09|Події
Топ-10 травня від Ozon.ru
26.04.2010|07:19|Події
Топ-10 квітня від Ozon.ru
12.03.2010|07:53|Події
Топ-10 березня від Ozon.ru
18.02.2010|07:37|Події
Топ-10 лютого від Ozon.ru
12.01.2010|11:22|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
23.02.2010|08:04|Події
ТОП-7 книжок від BookLand
24.04.2010|11:14|Події
Топ-10 найбільш популярних книжок за версією чернігівського КМЦ «Інтермеццо»
29.04.2010|08:57|Події
ТОП-10 від видавництва «Фоліо»
18.05.2010|11:42|Події
ТОП-20 книжок від мережі «Є»
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга
Книги від Yakaboo

Коментарі  

Поки ще немає жодних коментарів, Ви можете стати першим, хто висловиться!
Додати свій коментар:
Ваше ім'я 1000 залишилось Ваш коментар підтвердіть, що ви не робот: Якщо Ви не бачите свій коментар на сторінці після введення, натисніть кнопки Ctrl+F5

Партнери

Культреванш - Богемний Вісник
Захід-Схід
Грані-Т
ЛітАкцент
Нора-Друк
Кріон
Видавництво Жупанського
Книгоспілка - всі українські книги і видавництва
BookLand.net.ua
teatre.com.ua :: сучасний театр в Україні
КНИГАРНЯ 'Є' - мережа книжкових магазинів
Видавництво ТЕЗА
NiceDay | Все про кіно, музику, книги
УкрВидавПоліграфія
Часопис української культури
Прокат книг
Видавництво Фоліо
Всесвіт
Оsтаnnя Барикада
Молода Література
Молода Література
Публікатор
ArtVertep
Коронація Слова
ЛИТФЕСТ
Українськa літературнa газетa
Интернет-голосование «Лидеры нации»